Om Massaj

Välkommen till Massaj. Vi är ett online-magasin som fokuserar på Afrtikansk inredning i vid bemärkelse, vilket kanske låter lite vagt. Afrika är ju en enrom kontinent som är hem för hundratals olika kulturer. Men det ser vi som en fördel: det gör att vi nog aldrig kommer att få slut på saker att skriva om. Samtidigt så hoppas vi att vi kan erbjuda ett alternativ till eurocentrism och visa på att det finns en hel värld utanför Europa och Nordamerika. Den bredd som finns gör också att det bör finnas något som passar snart sagt alla, oberoende av livsstil och bostadssituation. Något för den som bara vill ge sin inredning en lite annorlunda touch, och något för den som vill gå nästan hela vägen och förvandla sitt hem till något mycket annorlunda och färgstarkt.

Men varför blev namnet då Massaj? Det var ärligt talat mest en slump: vi satt och brainstormade en dag om vilket namn vi ville att magasinet skulle ha, och av någon anledning fastnade Massaj. När vi sedan upptäckte att domännamnet var ledigt så var det inte mycket att snacka om. Massaj är också ett namn som direkt för tankarna till Afrika och därmed ger rätt associationer. Men i grund och botten är det en ren slump att det blev just Massaj och inte till exempel Serengeti.

Vi tror att massaj kommer att kunna erbjuda ett mycket brett och spännande material, där det är omöjligt att förutsäga vad som kommer att komma härnäst. Det tror vi kommer att skapa en bra grogrund för inspiration, även för den som av någon anledning inte är speciellt intresserad av Afrika. Men vi kommer även då och då att skriva om inredning, design och möbler från andra världsdelar, för att erbjuda ytterligare en kontrast. Vi vill helt enkelt inte begränsa oss alltför mycket och den som väljer att följa med oss på vår resa kommer aldrig att kunna vara helt säker på vad som komma skall.

Välkommen till Massaj – magasinet för dig med ett öppet sinne och ett brinnande intresse för inredning. Vi hoppas att du kommer att trivas i vårt sällskap när vi guidar dig genom en kontinents olika stilar.